Termeni și condiții

Termeni și condiții

I.DISPOZIŢII GENERALE 


1.1. Acest site (www.iwonder.ro) este site-ul (denumit în continuare „site-ul” sau „site-ul www.iwonder.ro”) Fundaţia Ringier Foundation (denumită în continuare „Fundaţia”), persoană juridică non-profit cu sediul în Bucureşti, Blv. Dimitrie Pompeiu nr. 6, înfiinţată prin Încheierea Civilă a Judecătoriei sector 2 nr. 27/07.12.2007, telefon +40 21 20 35 687, fax: +40 21 20 30 801, cod de înregistrare fiscală nr. 22962839, cont bancar nr. RO29 RZBR 0000 0600 1552 6176 deschis la Raiffeisen Bank. 

1.2. Informaţiile conţinute în acest site sunt protejate de reglementările româneşti şi/sau internaţionale. 

1.3. Prezentii termenii şi condiţii (denumiţi în continuare „termenii şi condiţiile”) se referă la site-ul www.iwonder.ro şi se adresează, sunt aplicabile şi sunt obligatorii oricărei persoane (denumită în continuare şi „utilizatorul”), indiferent de natură acesteia, care accesează acest site şi/sau orice pagină de pe site şi/sau accesează şi/sau foloseşte în orice mod orice informaţie de pe site, total şi/sau parţial. 

1.4. Prin accesarea acestui site şi/sau a oricărei pagini de pe site şi/sau prin accesarea şi/sau folosirea în orice mod a oricărei informaţii de pe site, indiferent de modalitatea de accesare şi/sau folosire, şi/sau prin exprimarea oricărei intenţii de achiziţionare a oricăror bunuri şi/sau experienţe şi/sau prin achiziţionarea oricăror bunuri şi/sau experienţe, dumneavoastră(utilizatorul) sunteţi de acord cu şi acceptaţi să fiţi legaţi de şi să vi se aplice toţi termenii şi condiţiile prezentaţi în/pe acest site, care au valoare contractuală şi se vor aplică că şi un contract între dumneavoastră (utilizatorul) şi Fundaţie. Dacă nu sunteţi de acord cu, dacă nu doriţi să respectaţi în totalitate, dacă nu înţelegeţi sau dacă nu doriţi să fiţi ţinut(i) de termenii şi condiţiile prezentaţi în/pe acest site, va rugăm să nu utilizaţi în nici un fel şi în nici un mod acest site. 

1.5. Prezentii termenii şi condiţii stabilesc termenii şi condiţiile de accesare şi utilizare a site-ului www.iwonder.ro, precum şi termenii şi condiţiile generale de achiziţionare a bunurilor şi/sau experienţelor care sunt prezentate pe site. 

1.6. De asemenea, prezentii termenii şi condiţii se aplică şi sunt obligatorii oricărui utilizator care doreşte să achiziţioneze/achiziţionează orice bunuri (denumite în continuare şi „bunurile” sau „produsele”) şi/sau experienţe (denumite în continuare şi „experienţele”) care sunt prezentate pe site-ul www.iwonder.ro. Utilizatorul care cumpără orice produs şi/sau experienţă va putea fi denumit în continuare şi cumpărătorul. În relaţie cu vânzarea de bunuri şi/sau produse Fundaţia va putea fi denumită în continuare şi vânzătorul. 

1.7. Bunurile şi/sau experienţele care sunt prezentate pe site sunt diverse şi pentru achiziţionarea unora dintre acestea se vor aplică, cu valoare contractuală între dumneavoastră (utilizatorul) şi Fundaţie, în plus faţă de prezentii termeni şi condiţii, şi termenii şi condiţiile speciale (denumite în continuare şi “termenii şi condiţiile speciale”) prevăzute pe site şi/sau comunicate de Fundaţie şi/sau încheiate cu Fundaţia. În cazul unor discrepanţe între prezentii termeni şi condiţii şi termenii şi condiţiile speciale, vor prevala termenii şi condiţiile speciale. 

1.8. Utilizatorul trebuie să-şi exprime orice intenţie de achiziţionare a oricăror bunuri şi/sau experienţe şi/sau să achiziţioneze orice bunuri şi/sau experienţe, doar conform instrucţiunilor şi condiţiilor oferite de Fundaţie. 


II. CONTUL 


2.1. Pentru a accesa anumite secţiuni şi/sau informaţii şi/sau pentru a putea comandă şi/sau achiziţiona orice bunuri şi/sau experienţe şi/sau pentru a putea participa la licitaţii în vederea achiziţionării anumitor bunuri şi/sau experienţe, utilizatorul trebuie să îşi creeze un cont (“contul”). 

2.2. Utilizatorul este responsabil în exclusivitate că toate datele furnizate la dată creării contului să fie corecte, complete şi adevărate, Fundaţia fiind exonerată de orice răspundere în aceste cazuri. 

2.3. Fundaţia poate dezactiva un cont în care utilizatorul nu respectă în mod corespunzător orice termeni şi/sau condiţii.


III. BUNURILE 


3.1. Bunurile care sunt prezentate pe site în vederea vânzării şi care pot fi achiziţionate de utilizatori sunt în principal bunuri unicat, bunuri folosite, care au aparţinut unor vedete şi/sau care au fost personalizate de acestea şi/sau bunuri confecţionate după specificaţiile prezentate/alese de utilizator sau personalizate în mod clar şi/sau pot fi achiziţionate în urmă unei licitaţii. 

3.2. Bunurile pot fi comandate şi achiziţionate prin adăugarea în coş, completarea formularului de comandă, selectarea metodei de plata şi achitarea acestora. 

3.3. Preţurile bunurilor afişate site sau obţinute în urmă unei licitaţii nu includ costurile de transport, de livrare sau taxele poştale care vor fi suportate de utilizator şi vor fi diferite, în funcţie de adresa unde se doreşte livrarea acestora. 

3.4. Comandă reprezintă un document electronic ce intervine că formă de comunicare între Fundaţie şi utilizator prin care utilizatorul transmite Fundaţiei, prin intermediul site-ului intenţia să de a achiziţiona bunuri şi/sau experienţe de pe site. Prin finalizarea comenzii, utilizatorul se declara de acord că un reprezentant al Fundaţiei să îl contacteze prin orice mijloc disponibil (inclusive e-mail şi/sau telefon) pentru confirmarea personală a Comenzii. Momentul încheierii contractului la distanţă între Fundaţie şi utilizator îl constituie momentul primirii de către utilizator de la Fundaţie, prin intermediul poştei electronice şi/sau SMS a notificării de expediere a bunurilor comandate sau orice moment al confirmării, pe un suport durabil, de către Fundaţie a acceptării comenzii făcute de utilizator. Pentru achiziţionarea anumitor bunuri va fi necesar să se încheie o convenţie de achiziţionare a respectivelor bunuri (inclusiv proces verbal de predare-primire) şi/sau utilizatorul să achite preţul bunurilor, oricare dintre aceste condiţii urmând să fie prezentate pe site, după caz. 

3.5. În cazul în care utilizatorul a comandă un bun unicat, şi nu achita contravaloarea produsului la sosirea curierului, sau anterior sosirii curierului, prin plata bancară, bunul poate fi comandat, rezervat şi achiziţionat de orice alt utilizator şi orice eventuală rezervare va fi anulată fără îndeplinirea vreunei formalităţi prealabile şi fără nicio răspundere a Fundaţiei faţă de utilizator. Pentru evitarea oricărui dubiu, utilizatorului nu i se va înmâna bunul de către curier în lipsa plăţii acestuia. 

3.6. Fundaţia va livra bunurile pentru care s-a achitat preţul acestora, la adresa de livrare indicată de utilizator, în maximum 15 zile de la dată comăndării acestora sau de la dată achitării preţului acestora, în cazul în care utilizatorul a optat pentru plata online, sub condiţia că datele datele furnizate de acesta, necesare procesului de cumpărare şi livrare, sunt corecte, complete şi adevărate, utilizatorul fiind responsabil în exclusivitate că toate datele furnizate să fie corecte, complete şi adevărate, Fundaţia fiind exonerată de orice răspundere în aceste cazuri. Prin finalizarea comenzii utilizatorul garantează că toate datele furnizate sunt reale şi corecte, în caz contrar va suportă consecinţele acestor erori (ex. Întârzierea sau trimiterea greşită a comenzii, etc). 

3.7. Fundaţia apelează la diferite serviciile de poştă şi/sau curierat furnizate de diverse companii pentru livrarea produselor. În limita maximă permisă de reglementările legale în vigoare, Fundaţia nu îşi asumă responsabilitatea pentru întârzierile la livrare datorate companiilor care asigura livrarea produselor. De asemenea, deteriorările, distrugerile sau pierderile survenite pe timpul transportului până la destinatar cad în sarcina transportatorului. 

3.8. În limita maximă permisă de reglementările legale în vigoare, bunurile sunt puse la dispoziţie “aşa cum sunt”, cu specificaţiile şi defectele prezentate în mod direct şi/sau indirect pe site sau altfel comunicate de Fundaţie, şi având în vedere şi tipul bunurilor, fără niciun fel de garanţie comercială iar dumneavoastră (utilizatorul) luaţi la cunoştinţă şi sunteţi de acord în mod expres cu faptul că Fundaţia nu îşi asumă niciun fel de responsabilitate şi nu acordă niciun fel de garanţie cu privire la bunurile a căror destinaţie finală nu este consumul sau utilizarea individuală ori colectivă (ex. bunurile de colecţie), indiferent că este vorba de garanţii implicite sau exprese, garanţii cu privire la calitate, modalitatea de utilizare, conformitate pentru un anumit scop, garanţii comerciale, Fundaţia fiind exonerată de orice răspundere în oricare asemenea cazuri. În cazul în care anumite specificaţii ale bunurilor sunt puse la dispoziţie de vedetele care furnizează produsele, dumneavoastră (utilizatorul) luaţi la cunoştinţă şi sunteţi de acord în mod expres cu faptul că Fundaţia nu garantează şi nu este răspunzătoare pentru nicio informaţie pusă la dispoziţie de furnizorii de acestea. Reglementările legale în vigoare nu permit excluderea în totalitate a garanţiilor pentru toate produsele sau limitarea drepturilor legale aplicabile şi în aceste cazuri drepturile utilizatorul-consumator prevăzute de reglementările legale imperative nu sunt afectate, utilizatorul beneficiind de garanţiile prevăzute de reglementările legale imperative iar excluderile şi limitările de mai sus nu se vor aplică în cazurile interzise de reglementările legale în vigoare. În conformitate cu legea 449/2003, răspunderea vânzătorului privind garanţia legală de conformitate faţă de utilizatorul-consumator, este angajată dacă lipsa de conformitate apare într-un termen de 2 ani, calculat de la livrarea produsului. După expirarea termenului de 2 ani prevăzut anterior, consumatorii pot pretinde remedierea sau înlocuirea produselor care nu pot fi folosite în scopul pentru care au fost realizate, că urmare a unor vicii ascunse apărute în cadrul duratei medii de utilizare, în condiţiile legii. Pentru produsele a căror durata medie de utilizare este mai mică de 2 ani, termenul de 2 ani se reduce la această durata. Consumatorul trebuie să informeze vânzătorul despre lipsa de conformitate în termen de două luni de la dată la care a constatat-o. Până la proba contrară, lipsa de conformitate apărută în termen de 6 luni de la livrarea produsului se prezumă că a existat la momentul livrării acestuia, cu excepţia cazurilor în care prezumţia este incompatibilă cu natură produsului sau a lipsei de conformitate. În cazul produselor folosite, termenul de 2 ani anterior menţionat se reduce la un an de la dată livrării produsului. Garanţia (prevăzută de reglementările legale imperative) se asigura numai în cazul unor condiţii normale de utilizare şi exploatare a produselor. Fundaţia va fi exonerată de obligaţiile privind garanţia, dacă defectarea s-a produs din cauza nerespectării de către cumpărător a instrucţiunilor de instalare, punere în funcţiune, utilizare, întreţinere, manipulare, transport şi depozitare. Perioada de garanţie pentru produse începe la dată livrării acestora către cumpărător.


IV. EXPERIENŢELE

 

4.1. Experienţele reprezintă diferite activităţi şi/sau întâlniri şi/sau evenimente şi orice astfel de experienţe, în principal în compania unor persoane publice/vedete, care vor fi oferite de Fundaţie şi prezentate prin intermediul site-ului (ex. Întâlnirea utilizatorului cu o vedetă în culisele unui concert). 

4.2. Experienţele pot fi rezervate de utilizator prin adăugarea experienţei în coş din contul utilizatorului. În vederea achiziţionării unei experienţe este necesar să se încheie o convenţie de achiziţionare a experienţei şi utilizatorul să achite preţul experienţei, ambele condiţii fiind cumulative şi obligatorii. 

4.3. Prin rezervare, Cumpărătorul consimte că Vânzătorul poate să îl contacteze şi să îi solicite orice informaţii, date şi documente necesare pentru verificarea cumpărătorului şi identităţii acestuia şi/sau pentru stabilirea oricăror detalii privind experienţă rezervată şi achiziţionarea acesteia, disponibilitatea persoanei publice/vedetei şi a utilizatorului la o anumită dată şi ora pentru experienţă şi/sau pentru întocmirea convenţiei de achiziţionare a experienţei. În vederea încheierii convenţiei privind experienţă, utilizatorul este de acord că trebuie să se prezinte la sediul Fundaţiei, cheltuielile de deplasare aferente fiind în sarcina utilizatorului. 

4.4. În cazul în care în 48 ore de la rezervarea experienţei: i) utilizatorul nu furnizează informaţiile, datele şi documentele solicitate; îi) convenţia de achiziţionare a experienţei nu este semnată de Fundaţie şi utilizator; şi iii) utilizatorul nu achita preţul experienţei pe baza convenţiei încheiate, rezervarea va fi anulată fără îndeplinirea vreunei formalităţi prealabile şi experienţă va putea fi rezervată şi achiziţionată de orice alt utilizator. Fundaţia poate refuză încheierea unei convenţii la discreţia să şi orice răspundere a Fundaţiei în astfel de cazuri este exclusă. 

4.5. În cazul unor discrepanţe între orice termeni şi condiţii şi termenii şi condiţiile din convenţia de achiziţionare a experienţei, vor prevala termenii şi condiţiile din convenţia de achiziţionare a experienţei. 

4.6. Preţul, modalitatea de plata şi termenul de plata sunt specificate în fiecare comandă. Fundaţia va emite către utilizatorului o factură pentru bunurile/experienţele livrate, obligaţia utilizatorului fiind să furnizeze toate informaţiile necesare emiterii facturii conform cu legislaţia în vigoare.


V. LICITAŢIILE 


5.1. Anumite bunuri şi/sau experienţe se vor putea achiziţiona de pe site în urmă unei licitaţii. 

5.2. Bunurile şi/sau experienţele care se vor putea achiziţiona de pe site în urmă unei licitaţii vor fi semnalizate că atare pe site. 

5.3. Preţul de pornire al licitaţiei pentru fiecare bun şi/sau experienţă care se va putea achiziţiona de pe site în urmă unei licitaţii va fi stabilit de Fundaţie. 

5.4. Datele şi orele de începere şi închidere a licitaţiilor vor fi anunţate pe site. Fundaţie poate decide prelungirea intervalului de timp în care se desfăşoară licitaţia. 

5.5. Oferta minimă posibilă în cadrul licitaţiei o reprezintă preţul de pornire afişat în dreptul fiecărui bun şi/sau experienţe aflate în licitaţie. 

5.6. Un utilizator poate plasa mai multe oferte succesive cu condiţia că oferta următoare să fie la un preţ mai mare decât oferta anterioară (a să sau a altui utilizator). Înregistrarea ofertei va fi confirmată prin afişarea preţului oferit în dreptul bunului şi/sau experienţei licitate în căsuţa “ultima suma licitată”. Oferta câştigătoare va fi stabilită conform principiului „preţul cel mai mare oferit”. 

5.7. După închiderea licitaţiei, câştigătorul licitaţiei va putea fi notificat prin e-mail despre faptul că a câştigat licitaţia pentru bunul şi/sau experienţă respectivă. 

5.8. În cazul în care obiectul licitaţiei a fost o experienţă, pentru achiziţionarea acesteia trebuie îndeplinite toate condiţiile de la secţiunea “Experienţe”. 

5.9. În cazul în care, indiferent de motiv, bunul şi/sau experienţă licitate nu pot fi vândute către utilizatorul câştigător şi/sau nu pot fi achiziţionate de acesta, licitaţia va putea fi reluată la liberă discreţie a Fundaţiei. Fără a afecta generalitatea celor anterior menţionate, în cazul în care în 48 ore de la câştigarea licitaţiei privind experienţă: i) utilizatorul nu furnizează informaţiile, datele şi documentele solicitate; îi) convenţia de achiziţionare a experienţei nu este semnată de Fundaţie şi utilizator; şi iii) utilizatorul nu achita preţul experienţei pe baza convenţiei încheiate, câştigarea licitaţiei va fi anulată fără îndeplinirea vreunei formalităţi prealabile şi experienţă va putea fi licitată şi achiziţionată de orice alt utilizator. Fundaţia poate refuză încheierea unei convenţii la discreţia să şi orice răspundere a Fundaţiei în astfel de cazuri este exclusă.


VI. DISPOZIŢII COMUNE 


6.1. Fundaţia îşi rezervă dreptul de refuză şi/sau a anula şi/sau denunţă unilateral şi/sau înceta, prin anunţarea (notificarea) utilizatorului în cont şi/sau pe email şi/sau pe SMS, şi fără îndeplinirea vreunei alte formalităţi prealabile şi fără nici o procedura judiciară sau extrajudiciară, orice comenzi şi/sau achizitionari şi/sau contracte/convenţii, pentru produse şi/sau experienţe care sunt afişate pe site că urmare a unor erori, sau care, din cauza unor erori prezintă informaţii şi/sau preţuri eronate/derizorii (preţuri pe care le poate aprecia că fiind eronate/derizorii orice cumpărător diligent) şi/sau pe care din motive independente de voinţă sau controlul nu le mai poate vinde şi/sau livra şi/sau asigura utilizatorului, după caz şi/sau în legătură cu care utilizatorul nu şi-a îndeplinit în mod corespunzător obligaţiile. 

6.2. Fără a afecta alte drepturi ale Fundaţiei, Fundaţia poate refuză orice Comandă efectuată de către Cumpărător, şi va putea anunţă (notifica) utilizatorul în cont şi/sau pe email şi/sau pe SMS despre acest lucru, în oricare din următoarele cazuri: îi) datele furnizate de utilizator sunt incomplete şi/sau incorecte; îi) livrări eşuate anterior către utilizator; iii) activitatea utilizatorului poate produce daune Fundaţie sau partenerilor acesteia; iv) există suspiciuni cu privire la modalitatea de plată. 

6.3. În cazul în care utilizatorul a achitat preţul pentru oricare dintre aceste produse şi/sau experienţe menţionate mai sus în cadrul prezenţei secţiuni, preţul va fi returnat de către Fundaţie, orice altă răspundere fiind exclusă. 

6.4. Dreptul de retragere pentru utilizatorul-consumator 

Având în vedere tipul şi natură bunurilor şi/sau experienţelor care pot fi achiziţionate, în principal, acestea fac obiectul exceptărilor de la dreptul de retragere. Cu excepţia cazurilor în care există exceptări de la dreptul de retragere (ex. Art. 16 din OUG 34/2014), utilizatorul-consumator beneficiază de o perioada de 14 zile începând din ziua în care intră în posesia fizică a produsului pentru a se retrage dintr-un contract la distanţă sau dintr-un contract în afară spaţiilor comerciale, fără a fi nevoit să justifice decizia de retragere şi fără a suportă alte costuri decât cele prevăzute la art. 13 alin. (3) şi la art. 14 din OUG 34/2014, în termen de 14 zile începând de la ziua în care intră în posesia fizică a produsului. Cheltuielile de returnare sunt suportate de utilizator. Utilizatorul se obligă să returneze doar acele produse care sunt în aceeaşi stare în care au fost livrate (în ambalajul original cu toate accesoriile, cu etichetele intacte şi documentele care l-au însoţit). Nu se acceptă pentru returnare produsele care prezintă modificări fizice, lovituri, ciobiri, zgârieturi, şocuri, urme de folosire excesivă şi/sau intervenţii neautorizate etc. Fundaţia va rambursa utilizatorului contravaloarea produsului în maxim 14 (paisprezece) zile de la dată informării făcute de către utilizator către Fundaţia în ceea ce priveşte decizia de retragere din contract. Fundaţia va putea amână rambursarea contravalorii produsului până la primirea produsului vândut sau până la primirea unei dovezi conform căreia acesta a fost expediat. 

6.5. Toate informaţiile folosite pentru descrierea Bunurilor şi/sau a experienţelor care sunt disponibile pe Site sunt doar cu titlu de prezentare. Prin imaginile de prezentare utilizate pe site se încearcă reproducerea cât mai fidelă a produselor. Culorile care apar vedeţi pe monitor pot fi diferite de culorile reale ale produselor sau ale prinţului de pe acestea.


VII. PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL 


7.1. Prin accesarea acestui site şi/sau a oricărei pagini de pe site şi/sau prin accesarea şi/sau folosirea în orice mod a oricărei informaţii de pe site, indiferent de modalitatea de accesare şi/sau folosire, prin crearea şi/sau accesarea contului şi/sau realizarea oricărei comenzi şi/sau a oricărei plăti şi/sau prin exprimarea oricărei intenţii de achiziţionare a oricăror bunuri şi/sau experienţe şi/sau prin achiziţionarea oricăror bunuri şi/sau experienţe, utilizatorul este de acord în mod expres, neechivoc şi necondiţionat că datele şi/sau informaţiile furnizate de acesta, inclusiv cu ocazia creării şi/sau modificării contului şi/sau realizării oricărei comenzi, datele sale cu caracter personal inclusiv cele având o funcţie de identificare de aplicabilitate generală să fie incluse în baza de date a Fundaţiei şi prelucrate, conform legislaţiei în vigoare, în scopul furnizării şi /sau comercializării şi/sau asigurării oricăror produse şi/sau experienţe, procesarea comenzilor sau cererilor utilizatorului, stabilirii obligaţiilor de plata, facturarea, recuperarea debitelor, soluţionarea cererilor şi a reclamaţiilor, informarea utilizatorului privind situaţia contului lor, validarea, expedierea şi facturarea comenzilor, orice alte informări cu privire la bunuri şi/sau experienţe, prevenirea/depistarea fraudelor şi/sau stocarea şi procesarea acelor informaţii care ajută Fundaţia să îmbunătăţească produsele şi experienţele oferite precum şi relaţia cu utilizatorii săi şi sau prelucrarea acestor date şi informaţii personale de către Fundaţie în vederea efectuării de studii de piaţă, pe perioada cât are cont, pe perioada cât este client al fundaţiei şi/sau utilizator, pe perioada cât figurează că debitor al Fundaţiei, precum şi după aceste perioade, în măsură maximă permisă de reglementările legale în vigoare, dacă este cazul precum şi cu primirea de comunicări nesolicitate prin utilizarea unor sisteme automate de apelare care nu necesită intervenţia unui operator uman, prin fax ori prin poştă electronică sau prin orice altă metodă, inclusiv cele care folosesc serviciile de comunicaţii electronice destinate publicului, inclusiv pentru reclamă, marketing şi publicitate. 

7.2. Tuturor utilizatorilor le sunt respectate toate drepturile (ex. dreptul la informare, dreptul de acces la date, dreptul de intervenţie asupra datelor, dreptul de opoziţie, dreptul de a nu fi supuşi unei decizii individuale, precum şi dreptul de a se adresa justiţiei) privind protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi liberă circulaţie a acestor date. Pentru exercitarea acestor drepturi, utilizatorii trebuie să înainteze Fundaţiei o cerere scrisă, datată şi semnată, pe care să o depună la sediul Fundaţiei, cu excepţia cazului în care legea prevede în mod expres o altă procedura. La cererea scrisă a utilizatorului, datată şi semnată, expediată către Fundaţia, această din urmă se obligă să-i confirme solicitantului, în mod gratuit, pentru o solicitare pe an, dacă prelucrează sau nu datele sale personale şi/sau să rectifice, actualizeze, blocheze, şteargă sau să transforme în date anonime, în mod gratuit, datele a căror prelucrare nu este conformă dispoziţiilor Legii nr.677/2001, în special a datelor incomplete sau inexacte şi/sau Participantul are dreptul de a se opune în orice moment, din motive întemeiate şi legitime legate de situaţia să particulară, că datele care îl vizează să facă obiectul unei prelucrări, cu excepţia cazurilor în care există dispoziţii legale contrare. 

7.3. Datele cu caracter personal ale utilizatorilor sunt protejate conform legislaţiei în vigoare pentru confidenţialitatea şi securitatea prelucrării datelor. 

7.4. Furnizarea tuturor datelor solicitate este obligatorie, iar în cazul în care nu sunt furnizate toate datele solicitate, utilizatorul nu poate comandă şi/sau achiziţiona bunuri şi/sau experienţe.


VIII. DISPOZIŢII DIVERSE 


8.1. Accesarea şi/sau utilizarea site-ului şi/sau şi exprimarea oricărei intenţii de achiziţionare a oricăror bunuri şi/sau experienţe şi/sau achiziţionarea oricăror bunuri şi/sau experienţe, nu oferă utilizatorului şi nu va fi interpretată în sensul transmiterii sau conferirii vreunui drept către utilizator cu privire la informaţiile pe care le accesează şi/sau utilizează. 

8.2. Toate drepturile asupra site-ului şi conţinutului acestui site (denumit în continuare „conţinutul”), incluzând fără limitare drepturile de autor sau mărcile, sunt proprietatea Fundaţiei sau aparţin altor proprietari de conţinut şi prin prezentii termeni şi condiţii nu se acordă utilizatorului nici un drept de a utiliza vreo marca sau alt logo sau alt tip de conţinut, indiferent de natură acestuia, care se regăseşte pe site. În consecinţă este necesară obţinerea acordului Fundaţiei şi proprietarului de conţinut pentru utilizarea oricărui conţinut. În cazul în care conţinutul aparţine altor proprietari de conţinut Fundaţia nu este responsabilă în nici un fel şi în nici un mod pentru acest conţinut şi utilizatorul îşi asumă faptul că este posibil că Fundaţia să nu fi făcut nici o verificare cu privire la conţinut. 

8.3. Fundaţia nu îşi asumă nici o culpă şi nu acceptă nici o responsabilitate, de nici un fel, pentru conţinutul şi/sau termenii şi condiţiile de utilizare ale nici unui site, indiferent de natură acestuia, incluzând acele site-uri de pe care poţi accesa site-ul www.iwonder.ro sau care pot fi accesate prin intermediul site-ului www.iwonder.ro.

8.4. Informaţiile conţinute în site-ul www.iwonder.ro, care aparţin diferiţilor proprietari de conţinut sunt prezentate şi furnizate în majoritatea cazurilor "aşa cum sunt" fără nici o promisiune, reprezentare sau garanţie de vreun fel, expresă sau implicită, sau obligaţie sau responsabilitate în ceea ce priveşte calitatea, acurateţea, completitudinea sau eficientă respectivului conţinut. 

8.5. În măsură maximă permisă de reglementările legale în vigoare, Fundaţia nu poate garanta că poate asigura tot timpul şi în toate cazurile confidenţialitatea comunicaţiilor prin intermediul acestui site; Comunicaţiile prin internet nu sunt sigure şi de aceea Fundaţia nu îşi asumă nici o culpă şi nu acceptă nici o responsabilitate, de nici un fel, pentru conţinutul, deplinătatea şi exactitatea informaţiilor conţinute în comunicare prin internet şi nici pentru vreo pagubă, de orice fel, cauzată de viruşi. De asemenea, Fundaţia nu garantează că site-ul nu poate fi afectat de viruşi sau de alte acţiuni care pot genera defecţiuni sau alte pierderi şi nu acceptă nici o responsabilitate pentru acestea. Fundaţia nu garantează că informaţia de pe site nu poate avea erori sau lipsuri, dar va depune toate diligenţele pentru a corectă erorile sau lipsurile după ce Fundaţia ia la cunoştinţă despre acestea. Fundaţia nu poate garanta furnizarea neîntreruptă a site-ului. Fundaţia nu garantează că site-ul, serverele pe care este găzduit, sau e-mailurile trimise din partea Fundaţiei sunt fără viruşi sau alte componente informatice cu caracter potenţial dăunător. Informaţiile incluse pe site au caracter informativ iar utilizatorul foloseşte site-ul pe riscul propriu, Fundaţia fiind exonerată de orice răspundere. 

8.6. Informaţiile conţinute în site-ul www.iwonder.ro nu pot fi copiate, descărcate, modificate, transferate, distribuite, republicate, reproduse sau transmise, în orice formă şi/sau prin orice mijloace, total şi/sau parţial, fără acordul prealabil scris al Fundaţiei. 

8.7. În măsură maximă permisă de reglementările legale în vigoare, Fundaţia nu va fi răspunzătoare şi nu îşi asumă nici o culpă şi nu acceptă nici o responsabilitate pentru nici un fel de pierderi şi/sau daune şi/sau prejudicii, indiferent de natură acestora, aduse prin şi/sau rezultate din folosirea informaţiilor conţinute în site-ul www.iwonder.ro şi/sau prin nerespectarea temenilor şi condiţiilor. În măsură în care răspunderea Fundaţia poate fi atrasă, întreagă răspundere a Fundaţia va fi limitată (şi nu va excede în nicio circumstanţă) contravaloarea sumelor plătite de Utilizator către Fundaţie pentru bunurile şi/sau experienţele în legătură cu care se solicită pierderile, daunele, costurile şi/sau cheltuielile; în măsură maximă permisă de reglementările legale în vigoare această stabileşte limita maximă a răspunderii Fundaţia şi orice alte răspunderi (incluzând fără limitare răspunderi pentru daune şi/sau pierderi indirecte şi/sau consecventiale) ale Fundaţiei sunt în mod expres excluse. 

8.8. Utilizatorul şi persoană în numele şi/sau pe seama cărora utilizatorul acţionează are(u) obligaţia de a apară şi despăgubi Fundaţia de şi împotriva oricăror reclamaţii, plângeri şi/sau acţiuni în justiţie, ce rezultă din încălcarea unor drepturi de proprietate intelectuală sau altor drepturi protejate, şi/sau oricăror daune-interese, costuri, taxe şi cheltuieli de orice natură, cu privire sau în legătură cu folosirea informaţiilor conţinute în site-ul www.iwonder.ro şi/sau nerespectarea termenilor şi condiţiilor şi/sau în legătură cu bunurile şi/sau experienţele achiziţionate. 

8.9. Informaţiile conţinute în site-ul www.iwonder.ro şi/sau termenii şi condiţiile pot fi modificate fără preaviz din partea Fundaţiei. Este obligaţia dumeavoastră (a utilizatorului) că ori de câte ori accesaţi site-ul şi/sau a orice pagină de pe site şi/sau accesaţi şi/sau folosiţi în orice mod, orice informaţii de pe site să verificaţi dacă informaţiile conţinute în site-ul www.iwonder.ro şi/sau termenii şi condiţiile au fost modificate(i). Anumite clauze ale termenilor şi condiţiilor pot fi înlocuite, modificate şi/sau circumstantiate de anumite clauze aflate pe diferite pagini ale site-ului şi viceversa sau se pot află în legătură cu acestea şi în consecinţă trebuie să verificaţi toate informaţiile conţinute în site-ul www.iwonder.ro şi/sau termenii şi condiţiile, ori de câte ori accesaţi site-ul şi/sau a orice pagină de pe site şi/sau accesaţi şi/sau folosiţi în orice mod, orice informaţii de pe site. Prin accesarea site-ului şi/sau a oricărei pagini de pe site şi/sau prin accesarea şi/sau folosirea în orice mod a oricărei informaţii de pe site, indiferent de modalitatea de folosire, după realizarea modificărilor anterior menţionate, sunteţi de acord cu şi acceptaţi să vi se aplice toţi termenii şi condiţiile, aşa cum au fost modificate. Orice modificări îşi produc efectul de la dată publicării acestora pe site. 

8.10. În cazul în care prin accesarea site-ului şi/sau a oricărei pagini de pe site şi/sau prin accesarea şi/sau folosirea în orice mod a oricărei informaţii de pe site, indiferent de modalitatea de folosire, rezultă necesitatea efectuării oricăror cheltuieli de către utilizator acestea vor cădea în sarcina utilizatorului. 

8.11. Utilizatorul nu are dreptul să creeze linkuri către site fără acordul prealabil scris al Fundaţiei. 

8.12. Fundaţia îşi rezervă dreptul, la discreţia să, să limiteze sau să înceteze accesul total şi/sau parţial la site şi/sau la conţinutul aflat pe site, fără preaviz sau alte obligaţii. 

8.13. Oricare şi toate comunicările trimise de Fundaţie sunt private şi confidenţiale, pot conţine drepturi de autor, pot fi protejate legal sau în alt mod împotriva dezvăluirii. Dacă nu sunteţi destinatarul care trebuie să primească aceste comunicări, sunteţi notificat prin prezenţa că orice dezvăluire, copiere, distribuire sau folosirea în alt mod, sau iniţierea oricărei acţiuni bazată pe conţinutul oricărei informaţii din acest comunicări este strict interzisă şi poate fi ilegală. Dacă nu sunteţi destinatarul care trebuie să primească acest comunicări, va rugăm să ştergeţi imediat aceste comunicări şi oricare din fişierele ataşate acestuia, să nu le deschideţi, copiaţi, păstraţi sau folosiţi în orice alt mod pe acestea şi nici o parte a acestora, în nici un scop, să nu dezvăluiţi în totalitate şi/sau în parte conţinutul acestora şi va rugăm să telefonaţi către sau să notificaţi expeditorul imediat, returnând comunicarea.

8.14. Utilizatorii pot face/trimite comentarii, review-uri, rating-uri şi orice alte comunicări, sugestii, întrebări sau informaţii (toate şi oricare denumite în continuare şi “informaţiile”), dacă limbajul acestora este civilizat, iar conţinutul acestora nu este ilegal, obscen, ameninţător, defăimător,ofensator, jignitor, nu tulbură în nici un fel viaţă privată a altor persoane, nu încalcă drepturile de proprietate intelectuală, nu conţine viruşi, nu serveşte unor campanii de promovare care nu au legătură cu Fundaţia, nu sunt e-mailuri în masă ori orice altă formă de spam. Utilizatorii trebuie să se asigure că informaţiile introduse de ei: i) sunt realiste, corecte, neinselatoare şi în conformitate cu legile aplicabile, respectând astfel inclusiv drepturile altor părţi, drepturile de autor, de marca comercială, de licenţă sau alte drepturi de proprietate, publicitate sau intimitate; îi) nu fac referire direct sau indirect la alte produse şi/sau persone ce promovează vânzarea şi cumpărarea de produse sau servicii; iii) nu conţin materiale de natură publicitară. Înscrierea de informaţii se poate face de către utilizatori în secţiunile corespunzătoare fiecărui tip de informaţii. În cazul în care oricare din informaţii nu respectă cele anterior menţionate, fundaţia are dreptul să le elimine fără îndeplinirea vreunei formalităţi prealabile şi, în limita permisă de reflemnetarile legale în vigoare, să dezactiveze contul respectivului utilizator. În momentul înregistrării unei anumite informaţii utilizatorul acordă Fundaţiei o licenţă neexclusivă, perpetuua, irevocabilă, nelimitată teritorial şi da dreptul Fundaţiei de a utiliza, reproduce, modifică, adapta, publică, traduce, distribui şi de a afişa acea informaţie. 

8.15. Acest site foloseşte aşa numitele “cookies”. Cookie -urile sunt fişiere de mici dimensiuni, formate din litere şi numere, stocate de către browserul pe care îl folosiţi pentru a avea o experienţă mai bună de navigare pe Internet. Aceste fisere permit site-urilor web să reţină şi să păstreze informaţii utile despre preferinţele utilizatorului. Cookie-urile folosite de site nu solicită informaţii cu caracter personal şi nici nu identifica personal utilizatorii de internet. Prin setările făcute în browserul cu care navigaţi pe Internet, puteţi permite lansarea sau blocarea cookie-urilor.


IX. DISPOZIŢII FINALE 


9.1. Neluarea anumitor măsuri sau neexercitarea într-un anumit timp a anumitor drepturi de către Fundaţie nu înseamnă că a renunţat la luarea respectivelor măsuri sau exercitarea respectivelor drepturi. 

9.2. Acest site internet poate fi accesat de oriunde din România şi de oriunde din lume. Fundaţia nu oferă nici o asigurare, declaraţie sau reprezentare că, conţinutul acestui site se supune legilor, indiferent de natură acestora, a altor ţări în afară României. Dacă Utilizatorul accesează acest site din afară României, o face pe riscul sau şi este singur responsabil de respectarea legilor teritoriului în care se află. 

9.3. Site-ul www.iwonder.ro (incluzând termenii şi condiţiile) va fi interpretat, i se va aplică şi va fi guvernat de legea română, care este legea aplicabilă în cazul oricărei dispute care poate apărea în legătură cu prezentul site, excluzând posibilitatea referirii la conflictele de legi. În măsură maximă permisă de reglementările legale în vigoare, orice litigiu decurgând din sau în legătură cu acest acest site şi/sau în legătură cu accesarea acestui site şi/sau a oricărei pagini de pe site şi/sau şi/sau în legătură cu accesarea şi/sau folosirea în orice mod a oricărei informaţii de pe site, indiferent de modalitatea de accesare şi/sau folosire şi/sau şi în legătură cu exprimarea oricărei intenţii de achiziţionare a oricăror bunuri şi/sau experienţe şi/sau în legătură cu achiziţionarea oricăror bunuri şi/sau experienţe şi/sau în legătură cu orice raport juridic între utilizator şi Fundaţie în legătură cu prezentul site şi/sau orice bunuri şi/sau experienţe se va soluţiona de instanţele competenţe din Bucureşti care vor avea jurisdicţie exclusivă, în legătură cu legea românească, excluzând posibilitatea referirii la conflictele de legi şi utilizatorul acceptă accest lucru şi nu va/vor fi guvernate în niciun caz de Convenţia Naţiunilor Unite asupra contractelor de vânzare internaţională de mărfuri, a cărei aplicare este exclusă în mod expres. 

9.4. În cazul în care pe varianta în limba română a site-ului apar informaţii în limba engleză, utilizatorul este responsabil pentru completă şi corectă înţelegere a tuturor informaţiilor. În toate cazurile utilizatorul este responsabil pentru completă şi corectă înţelegere a tuturor informaţiilor de pe site. 

9.5. În plus faţă de prezentii termeni şi condiţii şi termenii şi condiţiile speciale se vor aplică şi termenii şi condiţiile convenţiilor privind achiziţionarea experienţelor care se vor încheia pentru fiecare experienţă în parte. 

9.6. Fundaţia nu este responsabilă pentru capacitatea şi aptitudinile utilizatorului de a accesa ori utiliza site-ul şi nici pentru rezultatele unor astfel de acţiuni. Utilizatorul garantează că are capacitatea cerută de lege pentru a accesa şi utiliza acest site şi/sau de a achiziţiona bunuri şi/sau experienţe şi de asemenea, garanteza pentru veridicitatea datelor furnizate. 

9.7. Utilizatorul garantează că nu va accesa şi utiliza site-ul şi/sau informaţiile cuprinse în acesta în scopuri ilegale. 

9.8. Fundaţia poate utiliza adresele de poştă electronică ale utilizatorilor, obţinute cu ocazia accesării acestui site de către utilizatori şi/sau cu ocazia creării unui cont pe site şi/sau cu ocazia achiziţionării de bunuri şi/sau experienţe şi, în scopul efectuării de comunicări referitoare la produse sau servicii similare care vor fi prezentate pe site. Utilizatorii au dreptul de a se opune unei asemenea utilizări, atât la obţinerea adresei de poştă electronică, cât şi cu ocazia fiecărui mesaj, în cazul în care clientul nu s-a opus iniţial. 

9.9. Fundaţia poate trimite orice comunicări şi/sau notificări la adresa comunicată de utilizator sau la orice adresa de fax sau email a utilizatorului/comunicată în orice fel de utilizator. 

9.10. În cazul în care anumiţi termeni sau condiţii devin inaplicabili această nu va afecta valabilitatea sau aplicabilitatea celorlalţi termeni sau condiţii, care vor continuă să rămână în vigoare şi să producă efecte juridice că şi cum termeni sau condiţiile deveniţi inaplicabil ar fi fost nescrişi. 

9.11. Limitările sau excluderile oricăror garanţii sau răspunderi conţinute în prezenţele termini şi condiţii nu afectează şi nu prejudiciază drepturile legale ale utilizatorului care este consumator. 

9.12. Prin forţă majoră se înţelege orice eveniment extern şi/sau împrejurare externă, independente de voinţă părţii care invocă forţă majoră, cu caracter excepţional, absolut invincibil şi inevitabil, absolut imprevizibil şi de neînlăturat, şi care, survenind după încheierea contractului, împiedică sau întârzie, total sau parţial, îndeplinirea obligaţiilor izvorând din acest contract. Nu este considerat forţă majoră un eveniment care, fără a crea o imposibilitate de executare, face extrem de costisitoare executarea obligaţiilor uneia dintre părţi. Forţă majoră trebuie constatată de o autoritate competenţă. Forţă Majoră apară de răspundere partea care o invocă, dar numai în măsură şi pentru perioada în care partea este împiedicată sau întârziată să-şi execute obligaţia din pricina situaţiei de forţă majoră. Fiecare parte va depune toate diligenţele pentru a reduce cât mai mult posibil efectele rezultând din forţă majoră. Partea care invocă forţă majoră va comunica în scris, celeilalte părţi, dovadă intervenirii cazului de forţă majoră, în maxim 5 zile de la apariţia acestuia. Aceeaşi procedura şi modalitate de notificare se aplică şi pentru încetarea situaţiei de forţă majoră. 

9.13. Prin accesarea acestui site şi/sau a oricărei pagini de pe site şi/sau prin accesarea şi/sau folosirea în orice mod a oricărei informaţii de pe site, indiferent de modalitatea de accesare şi/sau folosire, şi/sau prin exprimarea oricărei intenţii de achiziţionare a oricăror bunuri şi/sau experienţe şi/sau prin achiziţionarea oricăror bunuri şi/sau experienţe, utilizatorul declara că are capacitatea să accepte şi să respecte termenii şi condiţiile şi să achiziţioneze orice bunuri şi/sau experienţe. 

9.14. Prin accesarea acestui site şi/sau a oricărei pagini de pe site şi/sau prin accesarea şi/sau folosirea în orice mod a oricărei informaţii de pe site, indiferent de modalitatea de accesare şi/sau folosire, şi/sau prin exprimarea oricărei intenţii de achiziţionare a oricăror bunuri şi/sau experienţe şi/sau prin achiziţionarea oricăror bunuri şi/sau experienţe, utilizatorul declara că nu este în stare de nevoie, că are cunoştinţele necesare şi experienţă necesară pentru a înţelege prezentii termeni şi condiţii şi declara că nu sunt îndeplinite conditile pentru aplicarea leziunii. 

9.15. Prin accesarea acestui site şi/sau a oricărei pagini de pe site şi/sau prin accesarea şi/sau folosirea în orice mod a oricărei informaţii de pe site, indiferent de modalitatea de accesare şi/sau folosire, şi/sau prin exprimarea oricărei intenţii de achiziţionare a oricăror bunuri şi/sau experienţe şi/sau prin achiziţionarea oricăror bunuri şi/sau experienţe, utilizatorul declara că îşi asumă orice schimbări excepţionale şi/sau imprevizibile ale împrejurărilor intervenite după încheierea prezentului contract, incluzând fără limitare orice schimbări care ar face vădit injustă obligarea uneia din părţi la executarea obligaţiei, precum şi orice riscuri referitoare la aceste schimbări şi confirmă inexistentă dreptului de a solicită în instanţa adaptarea sau încetarea contractului în caz de impreviziune. 

9.16. Prin accesarea acestui site şi/sau a oricărei pagini de pe site şi/sau prin accesarea şi/sau folosirea în orice mod a oricărei informaţii de pe site, indiferent de modalitatea de accesare şi/sau folosire, şi/sau prin exprimarea oricărei intenţii de achiziţionare a oricăror bunuri şi/sau experienţe şi/sau prin achiziţionarea oricăror bunuri şi/sau experienţe, utilizatorul declara că este de acord cu termenii şi condiţiile şi cu orice clauze din cuprinsul contractului care pot fi considerate neuzuale. 

9.17. Prin accesarea acestui site şi/sau a oricărei pagini de pe site şi/sau prin accesarea şi/sau folosirea în orice mod a oricărei informaţii de pe site, indiferent de modalitatea de accesare şi/sau folosire, şi/sau prin exprimarea oricărei intenţii de achiziţionare a oricăror bunuri şi/sau experienţe şi/sau prin achiziţionarea oricăror bunuri şi/sau experienţe, utilizatorul este de acord cu comunicarea prin telefon şi/sau email în vederea oricăror comunicări în legătură cu comandă şi/sau achiziţionarea oricăror produse şi/sau experienţe. Comunicările electronice constituie mijloace de proba depline privind raporturile juridice dintre părţi şi comunicările între acestea. 


X. POLITICA DE PREŢ 


10.1. Politica de preţuri a iwonder.ro, presupune preţuri corecte. Nu există taxe ascunse, preţul plătit fiind clar şi ferm menţionat pe site. 

Menţinerea preţului ofertat pentru un client este limitată astfel: 

La durata de valabilitate a comenzii, până la livrarea acesteia. Chiar dacă în perioada de valabilitate a comenzii www.iwonder.ro modifică pe website preţul acelui articol, utilizatorul va plăti preţul ofertat iniţial. 

Pe toată perioada de execuţie şi până la finalizarea comenzii (livrare) a unui articol comandat şi achitat de către utilizator. 

10.2. Fundaţia nu este plătitoare de TVA. Prin urmare, preţul afişat pe site nu este purtător de TVA. Preţurile sunt exprimate în lei (RON) şi sunt actualizate la zi. 

10.3. Taxa de transport 

Preţurile afişate pe site includ toate taxele, însă nu includ taxa de transport. Taxa de transport se calculează şi se afişează automat, la finalizarea comenzii, în funcţie de metodă de livrare aleasă şi de distanţă de livrare.