Despre Ringier

Despre Ringier

Grupul Ringier

Având o istorie de peste 180 de ani, Ringier – cea mai mare companie media din Elveţia, cu operaţiuni la nivel internaţional – şi-a construit repuaţia bazându-se pe înnoire continuă, inovaţie şi curaj. Fondată în 1833, în Elveţia, Ringier are, în prezent, 6.500 de angajaţi în 14 ţări şi este un jucător de succes în zona presei scrise, divertismentului şi afacerilor online. Compania deţine în portofoliul său produse media tipărite, servicii de difuzare, posturi de radio, brand-uri media din zona online şi mobile, aplicaţii mobile, platforme de job-uri şi de anunţuri, cât şi site-uri de tip e-commerce. Ringier este o afacere de familie, cu sediul central la Zürich.

Ringier România

Ringier România, parte a Grupului Ringier, este prezentă pe piaţa locală din 1992. De-a lungul celor aproape 25 de ani de existenţă, Ringier România a realizat o serie de investiţii importante, consolidându-şi prezenţa pe piaţă şi diversificându-şi în mod constant portofoliul de publicaţii, cât şi prezenţa în mediul online.

În 2009, Ringier România și-a creat capacitatea de producţie, odată cu inaugurarea unei tipografii proprii, amplasată în Chitila, cu o capacitate de cca. 40.000 de copii pe oră.

În 2011, Ringier România a achiziţionat portofoliul Edipresse, astfel că în prezent compania deţine 19 publicaţii zilnice, săptămânale, bi-lunare, lunare şi trimestriale: ziarul Libertatea şi ediţiile săptămânale Libertatea - ediţia de duminică şi Libertatea de Weekend, revistele lunare glossy ELLE, Glamour, Unica, Avantaje, Psychologies şi Viva!, revista săptămânală generalistă Libertatea pentru femei şi cea lunară Libertatea pentru femei reţete, revistele bilunare Autobild, dedicată pasionaţilor de automobile şi Super Bravo Girl, dedicată adolescentelor, ghidurile TV săptămânal şi, respectiv, bi-lunar, TV Mania şi TV Satelit, revista trimestrială Lucru de mână şi publicaţiile săptămânale, bilunare şi, respectiv, lunare Povestea mea, Întâmplări adevărate şi Poveşti de Viaţă.

Ringier România este o prezenţă importantă şi în mediul online, ocupând locul al doilea în topul editorilor şi locul al treilea în clasamentul regiilor de vânzări, conform datelor de trafic şi audienţă furnizate de SATI. Începând cu martie 2012, Ringier România a intrat şi pe piaţa afacerilor online, compania achiziţionând portalul de job-uri www.ejobs.ro şi diversificându-şi operaţiunile, în 2016, odată cu preluarea site-ului de anunţuri www.imobiliare.ro .

În 2008, Ringier a înființat fundația cu același nume, prin care derulează activități în beneficiul copiilor grav bolnavi.

Publicaţiile Ringier