Un cadou cool salvează o viață (la propriu)

E parcă din ce în ce mai multă nevoie de ajutor în jurul nostru, toată lumea încearcă să strângă bani pentru diverse cauze. Dar dacă ai putea bifa două lucruri dintr-un singur gest? Primul, să faci un cadou memorabil și cool cuiva drag.  Al doilea, că banii dați ajung la copiii bolnavi și-i ajută să se trateze.

În ciuda numelui, la magazinul online iwonder.ro nu se întâmplă minuni. Dar se pot întâmpla lucruri minunate: cadourile și experiențele pe care le cumpărați de aici ajută la strângerea de fonduri pentru copii foarte bolnavi și fără posibilități materiale. În plus, e genul de cadouri cool pe care pariem că nimeni altcineva din cercul tău nu l-a primit /făcut până acum. Un mini- antrenament cu Horia Tecău, o ședință foto profesionistă (stilist, machiaj, coafură incluse)…Sau apariția pe coperta unei super-reviste scoasă special în tiraj limitat (Elle, Avantaje, Glamour, Viva),  o plimbare în oraș cu trupa byron, o tură pe circuit cu un pilot auto…Și există și variante haioase pentru o categorie de public foarte dificilă: copiii.

În plus, a comanda de la iwonder.ro este o experiență inedită în sine, pentru că înseamnă că vei colabora cu oamenii de acolo pentru a face o surpriză celui drag. Vei fi complice, da, te vei entuziasma la fiecare etapă sau te vei îngrijora și partea grea va fi să ții secret toate pregătirile până la momentul respectiv.

Cum comanzi pe iwonder.ro

  1. În primul rând trebuie să te gândești cui îi vei face un cadou ( ție sau unei persoane dragi) și ce tip de cadou îți /îi va face plăcere. Este singura parte la care nu te putem ajuta direct, pentru că nu cunoaștem destinatarul. Pentru cei care preferă obiectele, la I wonder „adunăm' cadouri speciale, „însemnate' cu autografele unor personalități . Simona Halep, de exemplu, a semnat pentru noi costumul de tenis pe care l-a purtat la turneul de la Madrid. Apoi există categoria numită „experiențe', care s-ar traduce prin întâlniri neîntâmplătoare. De pildă, dacă prietenul tău este fan Mono Jacks aranjăm ca el să se întâlnească trupa în culisele unui concert. Artiștii vor petrece timp cu el, îi vor răspunde la întrebări, vor face poze. Altfel spus, un pachet All access pe care ai ocazia să-l trăiești o dată în viață.

Pe site poți să răsfoiești toată oferta. Vei decide bineînțeles și în funcție de buget, dar prețurile sunt foarte variate și pot începe de la 200 de lei, adică sumă pe care oricum o dai pe un cadou banal.

  1. Dacă ai parcurs lista de cadouri propuse pe site și niciuna nu se potrivește dorințelor tale, poți scrie celor de la I wonder pentru a cere un sfat și a crea o experiență 100% originală. Ei oferă consultanță în personalizarea sau crearea de la zero a pachetelor, în funcție de profilul și personalitatea „destinatarului'. Cum scopul final este de a strânge bani pentru copii, fiecare acțiune trebuie să ajute la salvarea lor, așa că acest serviciu suplimentar va fi taxat.

3 Urmează etapa organizării propriu-zise a experienței. Chiar dacă este vorba despre un obiect, putem aranja ca acesta să fie oferit de o vedetă dragă celui sărbătorit. De pildă, Ilie Năstase a mers de curând la sediul unei companii pentru a oferi personal un tricou unui fan de-al său.

Lora

Înainte de orice, în cazul unei astfel de experiențe trebuie să verificăm, desigur, agenda vedetelor respective, care se implică benevol și fără vreo pretenție. Ele știu că scopul final este de a dona banii strânși de platformă unor copii foarte bolnavi și fără posibilități materiale.

Așa că noi trebuie să dăm din timp telefoane furnizorilor implicați, să rezervăm un spațiu, cumpărăm orice accesorii necesare sau le procurăm din donații. Aici nu trebuie decât să ne confirmi detalii din programul celui drag și, eventual, preferințele lui/ ei (ce flori îi plac, dacă e alergic la vreun ingredient –de obicei un tort e inclus în „pachet')

  1. În ziua experienței vei fi alături de noi, nu doar pentru a ne ajuta cu mici detalii organizatorice (de pildă, să te asiguri că nu vede echipa sosind și surpriza nu e deconspirată). Dar mai ales pentru că a face o surpriză unei persoane din viața ta o să fie o experiență super și pentru tine. Să îi vezi entuziasmul, să fii de față când descoperă cadoul sau vedeta … Și apoi o să vrea să-ți mulțumească personal, bineînțeles. Din experiența I wonder, știm că astfel de momente înseamnă enorm pentru o prietenie.

Poți citi mai multe despre cum se desfășoară experiențele I wonder pe blog : iwonder.ro/blog

La categoria obiecte, trebuie să alegi, de asemenea, în funcție de profilul destinatarului: pentru romantici, alege o „chitară a fericirii' cu autografe sau o scrisoare personalizată scrisă de Mihail. Pentru sportivi, un cadou mai clasic sunt mingile de tenis, tricourile sau tacul de snooker semnate de campioni, iar pentru gurmanzi nu poți da greș cu un set de farfurii cu mesaje haioase.

 Cine sunt copiii „I wonder'

Copiii ajutați cu fondurile obținute din vânzarea acestor cadouri sunt copii care au apelat la Fundația Ringier.  Ei au nevoie de bani pentru tratamentul unor boli grave, pentru transport special sau cazare în alte țări unde au o șansă în plus. Viața lor depinde de bani, pentru că sunt operații sau tratamente care costă mii, zeci de mii sau sute de mii de euro.