Poveste de NOËL

Începuse să ningă și primii vizitatori își făceau drum pe scări în clădirea fostului Muzeu al Literaturii (The Institute Space). Povestea NOËL începea din nou, în al zecelea an.

Timp de două zile în muzeu a fost sărbătoare și I wonder a participat la „bal'. De ce bal? Pentru că târgul de cadouri de designer, NOËL ,a adus într-un conac din București peste 100 de creatori și antreprenori creativi și fiecare a venit cu propuneri de daruri. Așa că weekendul trecut, pe cele două etaje ale unui mic palat din bulevardul Dacia au plutit arome de cafea, de obiecte din piele, cosmetice naturale, lumânări parfumate, delicatese dulci, ba chiar și cărți. La standuri au strălucit bijuteriile, iar pălăriile au atras priviri invidioase.  Tuturor li s-a spus #daruriCuSuperPuteri, pentru că autorii lor au investit mult timp și suflet în ele, așa că au fost „decretate' cele mai potrivite daruri pentru Crăciun.

„Autorii' de cadouri sofisticate, aleși pe sprânceană de către organizatori, au venit de data aceasta din 5 țări (România, Elveția, Bulgaria, Grecia, Argentina, Italia), iar târgul a fost ca o mini-călătorie în jurul lumii creative. Doar că la finalul ei  în loc de „suveniruri', plecai cu haine, genți, bijuterii create cu migală și cu suflet …
Proiectele sociale și culturale, I wonder, Made in Roșia Montană, Fundația Pro Patrimonio au adus aminte vizitatorilor că, pe lângă răsfățul necesar, o faptă bună e cel mai frumos cadou.

I wonder, magazinul caritabil al Fundației Ringier, a venit la NOËL cu obiecte magice, însemnate cu autografele unor vedete și mari sportivi: pantofii Roberto Baggio, racheta de tenis a lui Ilie Năstase, tricoul Horia Tecău și multe multe altele. Ne-am bucurat și noi să întâlnim o mulțime de oameni generoși și datorită lor am putut ajuta copiii bolnavi. Fiecare obiect vândut s-a transformat în donație pentru familiile acestora și va ajuta la vindecarea sau recuperarea lor.

SUPER-NOËL, eroul cu pelerină roșie, s-a ocupat de atmosferă și organizare și adevărul este că doar un supererou putea aduna la un loc atâția oameni frumoși și talentați, precum creatorii și vizitatorii târgului. Suntem siguri că darurile potrivite și-au găsit #superDăruitorii și vor aduce bucurie norocoșilor care le primesc.

NOËL este cel mai longeviv târg de cadouri de designer –cu această ediție el a împlinit 10 ani. Organizat pe secțiuni, a fost singurul eveniment de Crăciun din București, cu participare internațională.