Cum să fii mai generos

La final de an ne pregătim cu agende noi, scopuri și rezoluții pentru anul viitor. Ce ar fi ca printre ele să se numere aceea de a fi mai bun? Mai exact, mai generos.

Iată câteva sfaturi practice:

1. Donează oricât de puțin, fie că e vorba despre timp sau bani

2. Nu dona la întâmplare: alege un caz verificat, o organizație în care ai încredere deplină. Și, mai ales, fii sincer –donează doar dacă te simți apropiat de cauza respectivă.

3. Dacă vrei și-ți este mai ușor, poți începe prin a oferi din timpul tău unei organizații care este în căutare de voluntari

Exersează bucuria de a dărui

4. Economisește (bani, mâncare, haine). Odată ce faci socotelile, îți vei da seama că rămâne o sumă de bani (sau chiar mâncare) pe care o poți direcționa în orice scop vrei. Inclusiv unul caritabil.

Iată și un pont util din cartea „Milionarul de lângă noi', de Thomas Stanley și William Danko: pune deoparte aceeași sumă pe care o dai pe cafeaua zilnică. La finalul anului vei fi surprins de suma adunată și, poate, vei decide să o donezi.

5. Fii recunoscător –cu cât îți vei da seama că ai pentru ce, cu atât vei realiza că alții nu au la fel de multe. În cele din urmă, constatarea te va face să și acționezi.

Papioane I wonder semnate de așii snookerului

6. Îmbină utilul cu plăcutul. I wonder este magazinul caritabil de surprize unde fiecare obiect sau experiență achiziționate se transformă în donație pentru copiii grav bolnavi. Proiectul Fundației Ringier este un exemplu frumos care îmbină plăcutul cu utilul sau practicul și minunile. În cele din urmă vei avea un cadou perfect și vei fi salvat o viață!